Novo partnerstvo „Mudrice“ i Nikola Tesla Experience Centra Karlovac

Nikola Tesla Experience Center Karlovac, otvoren 8. svibnja 2023. godine, jedinstveno je odredište posvećeno geniju elektriciteta. Smješten je na adresi Rakovac 6 u Karlovcu, tik do škole na kojoj je mladi Nikola maturirao 1873. godine. Ovaj edukacijsko-turistički kompleks prostire se na 700 četvornih metara raspoređenih na tri etaže i jedinstveno je mjesto gdje se tehnologija susreće s vizijama.

Doživjet ćete Teslu kao superjunaka kroz 10 metara visoku statuu, čiji prst sadrži Teslinu zavojnicu koju možete dodirnuti i osjetiti čaroliju elektriciteta. Levitirajući tableti testirat će vaše strpljenje i znanje o Tesli u chill out zoni. Kroz igrane filmove saznat ćete više o Teslinom djetinjstvu u malom ličkom mjestu Smiljanu, te njegovom odrastanju i školovanju u Karlovcu. Animirani filmovi otkrit će vam Nikolu Teslu kao osobu, njegove fobije, strasti i "supermoći".

Najmlađi posjetitelji bit će oduševljeni raznovrsnim logičkim igrama, dok će fanovi Teslinog lika i djela otkriti manje poznate činjenice o ovom znanstveniku.