Novi partner e-Dječje kartice je Mozaik knjiga!

Mozaik knjiga jedna je od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj.

Kao obiteljski nakladnik već gotovo 30 godina objavljujemo izdanja namijenjena svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih.

Naši naslovi variraju od popularne domaće i strane beletristike do velikih ilustriranih enciklopedija i izdanja od nacionalnog značaja, od psiholoških priručnika i zdravstvenih savjetnika do kuharica i savjetnika za odgoj i roditeljstvo, od dječjih knjiga i slikovnica do lektire za osnovnu i srednju školu.

Kroz različite biblioteke (kraljice ljubavnih romana, mozaikova zabavna biblioteka, mozaikova retro biblioteka…) godišnje objavimo i do 150 novih naslova i 100 reprinata prijašnjih uspješnica. Godinama pratimo neke od istaknutih domaćih autora poput Pavla Pavličića, Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Sanje Polak, Sanje Pilić, Mire Gavrana, Nives Madunić Barišić, Vjekoslave Huljić, Zlatka Krilića i Ratka Cvetnića. U tri desetljeća objavljivanja domaćih i stranih naslova, autori Mozaika knjiga dobitnici su više od stotinu nagrada i priznanja u svim kategorijama. Osim autora, veliku ulogu imaju i ilustratori poput Željke Mezić, Nike Baruna, Marka Jovanovca, Tomislava Torjanca i Patricia Alejandra Aggera Marina. Njihovi su radovi često bili proglašeni najboljima u svojim kategorijama, ali su i krasili mnoge izloge te bili odličan podložak za brojne izložbe.

Zanimljivo je da je oko jedne trećine svih naših objavljenih naslova namijenjeno djeci.

Osim knjiga objavljujemo i dva omiljena dječja časopisa za učenike osnovnih škola – Prvi izbor i Moj planet. Prvi izbor namijenjen je školarcima od 1. do 4. razreda, a izlazi svakog mjeseca, 10 puta godišnje. Moj planet je najčitaniji časopis iz prirode i društva, a namijenjen je učenicima viših i nižih razreda osnovne škole.

Naša misija jest razvijanje i održavanje poslovnih odnosa s domaćim i stranim partnerima osiguravajući visoke standarde, koji se temelje na dugogodišnjem znanju i tradiciji, inovativnosti te snažnoj društvenoj odgovornosti i povjerenju u uspješnu provedbu svih poslova. Osim toga, naša je misija da kao obiteljski nakladnik razvijamo kulturu čitanja, potičemo osobni razvoj i zadovoljstvo svakog našeg čitatelja.