Našoj obitelji Mudrice pridružuje se novi član - Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin jedinstvena su destinacija na sjeveru Hrvatske, koja se smjestila usred netaknute prirode Međimurja. Ova oaza mira ponosi se lokalnom i zdravom gastronomijom, Healthness i Wellness ponudom, modernim smještajem i preko 100 godina tradicije u termalnom kupališnom turizmu, što je čini idealnom destinacijom za cjelogodišnji odmor.

Davne 1911. godine jedna je međunarodna englesko-mađarska tvrtka na području Svetog Martin na Muri vršila istraživanja u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termalna voda. Stanovnici ovog kraja ubrzo su otkrili ljekovita svojstva vode, te je tako izgrađen jedan drveni bazen, natkriveni bazen i sedam kada za namakanje u termalnoj vodi. Tijekom godina, vlasnici su se mijenjali, a toplice koje su tada nosile naziv Toplice Vučkovec, radile su samo u ljetnim mjesecima, kao kupalište s tri bazena i restoranom. Od 2003. godine toplice su dobile naziv Toplice Sveti Martin te u narednih nekoliko godina doživljavaju intenzivno razdoblje turističkog razvoja. Gradeći postepeno svoju prepoznatljivost, prije svega atributima prirodnog okruženja, ljubaznošću osoblja, te kvalitetom usluge, ovo je mjesto postalo jedan od lidera u kontinentalnom turizmu. Završetkom hotela i golf terena, renovacijom bazena u zatvorene, te izgradnjom vanjskog aquaparka, napravljen je iskorak u kvaliteti ponude koja zadovoljava potrebe domaćih i stranih gostiju.

Kako je iz godine u godinu resort bio sve više okrenut prema razvoju proizvoda i usluga koji se usko vežu na zdravi život i sve u vezi s njim, bilo je vrlo važno iskristalizirati i modernizirati vlastiti vizualni identitet. U skladu s filozofijom Dr. Rudolfa Steinera, čiji su se elementi spojili u dinamičnu petlju, stvoreni su temelji Healthness filozofije, u kojoj se isprepliću aktivan odmor, wellness uživanje i zdrava gastronomija. Terme Sveti Martin 2021. godine postale su prepoznatljiv brend koji jamči kvalitetu usluge i zadovoljstvo gosta. Poznate kao "Prvi Healthness resort u Europi" temelje svoju strategiju na Healthness konceptu, koji predstavlja kombinaciju aktivnog odmora, hrane proizvedene prema najstrožim ekološkim pravilima, wellness doživljaja s lokalnim ekološkim proizvodima i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja tijela, uma i duha.

Terme Sveti Martin

Cijeli koncept Healthness odmora zaokružen je ljekovitom termalnom vodom koja dodatno potencira zdravlje, osjećaj lakoće i vitalnost organizma. Prema stručnim analizama, ona je među najkvalitetnijim i najstarijim termomineralnim vodama u Europi, a stara je više od 43.000 godina. Crpi se s 800 m dubine, a temperatura na izvoru iznosi 38 °C. Voda se sastoji od brojnih kemijskih elemenata, a od ključnih sadrži litij koji je dobar protiv stresa i depresije, stroncij koji pogoduje gustoći kostiju, natrij koji pomaže pri artritisu, jod koji pomaže kod problema sa štitnjačom, kalij koji je dobar za srce i detoksikaciju te fluor koji je pogodan za osobe s osteoporozom. Osim kompleksa zatvorenih bazena, resort se može pohvaliti i vanjskim aquaparkom sa sadržajima za najzabavniju ljetnu avanturu, kao što su tobogani, dječje vodeno igralište, retorani i barovi ili masaže na otvorenom.

Ljubitelji wellnessa će u Termama Sveti Martin uživati jer resort nudi više od 20 različitih vrsta masaža s uljima i maskama izrađenim od lokalnih namirnica, Svijet sauna i Beauty centar s bogatim izborom kozmetičkih tretmana prirodnom kozmetikom. Posebnost su tretmani proizvodima iz ekološke kućne radinosti koji se izrađuju na bazi termalne vode (pilinzi, masažne pločice, sapuni, maske, kreme, itd.). Resort također nudi medicinske usluge, poput Body Vitality Scana, koji na jednostavan, bezbolan i brz način otkriva neravnotežu u organizmu, kao i privatnu polikliniku Lumbalis koja se bavi ortopedijom i fizikalnom terapijom, a za potpuni sklad uma i tijela, gosti kao i zaposlenici mogu se pridružiti besplatnim satovima joge ili mindfulness meditacije.

Već sami slogan Terma Sveti Martin govori o osnovnoj orijentaciji ovog resorta – zdravlju i dobrom osjećaju u svom tijelu. Zdrave životne navike potiču se svakog dana, a najbolji način upravo je kroz zdravu, bogatu i raznovrsnu gastronomiju. Svoje mjesto u ponudi našle su namirnice ekološkog i biodinamičkog porijekla koje se proizvode isključivo u bližoj okolici. Želja za uvođenjem zdravih i kvalitetnih namirnica rezultirala je pronalaskom lokalnih proizvođača hrane koji prema zahtjevnim pravilima ekološkog i biodinamičkog uzgoja, proizvode namirnice koje svakom gostu pružaju ukusno, hranjivo i zdravo jelo.

Terme Sveti Martin su zahvaljujući kvalitetnom smještaju, netaknutoj prirodi te filozofiji koja se bazira na zdravlju, te moderno uređenom kongresnom centru idealna lokacija za organizaciju kongresa, seminara, sastanaka ili teambuildinga, te mjesto koje nudi brojne sadržaje za rekreativne, ali i profesionalne sportaše. Svake godine terme ugošćuju brojne profesionalne predstavnike različitih sportskih disciplina iz cijelog svijeta, kao i skupine rekreativaca. Sportski tereni, dvorana s teretanom, hotelska teretana, trim staze i golf te disc golf teren samo su neke od mogućnosti koje se nude ljubiteljima sporta svih uzrasta.

Više o aktualnoj ponudi Terma Sveti Martin pronađite na: www.termesvetimartin.com